Op: 23 december 2022

Lichtjestocht 2022 zit er weer op. En wat was het een leuke en gezellige avond. In totaal deden meer dan 80 kinderen met hun ouders mee. In 2021 waren dat er nog 55. Misschien halen we volgend jaar wel de 100!

In de middag konden kinderen in de Calluna (https://www.speeltuincalluna.nl/) een kerstbal met lichtje versieren. Dit kon je natuurlijk ook thuis doen. We hebben enorm mooie creaties voorbij zien komen. Goed gedaan allemaal!

Later in de middag, om 17:00 uur, begon de Lichtjestocht op het plein voor de Sionkerk. Iedere 10 minuten kwam een nieuwe groep deelnemers. In de Sionkerk (https://www.pgfa.nl/wie-wij-zijn/sionkerk/) stond een wensboom waar iedereen een wenskaartje in kon hangen. Ook reed er een kersttreintje rond. Buiten gaf Balletschool Dansplezier (https://balletschooldansplezier.nl/work) een spetterende dansvoorstelling. Voor degene die nog even wil nagenieten, hieronder een impressie.

Na de start werd gelopen over een stuk braakliggend terrein van Het Dorp. Vroeger was dit de Wildlaan. Dit stuk is donker en onverhard, maar gelukkig gaven de zwevende lichtjes de route aan. Na een tijdje kwam men aan bij de eerste post. Hier werden de wandelaars onthaald door de fotoploeg met 2 rendieren! Gezinnen konden hier, al dan niet met een gek hoedje, op de foto onder een bosje mistletoe. Hier zijn veel leuke herinneringen vastgelegd op foto.

De route vervolgde zich via het donkere beukenbosje weer terug richting de Tra. Uit de verte hoorde je al het gezang van ons eigen Wijkkoor Cantalot (https://www.koorcantalot.com/). Zij trotseerde ijskoude voeten om ons te trakteren op het ware kerstgevoel door gouden-oude kerstnummers op te voeren. Voor iedereen die kwam kijken had Siza Het Dorp, samen met de bewoners van de achterliggende woningen, iets lekker om uit te delen.

De route vervolgde zich dwars over Het Veld. Verscholen achter struiken zat een verhalenverteller te wachten bij een gezellig kampvuur. Deze verhalenverteller vertelde het verhaal van Appie en Opa. Appie was verliefd op de kerstboom. Dat klonk gek, maar eigenlijk was dat helemaal niet raar. Ieder kindje kreeg een hartjes-waxinelichtje die ze konden geven aan de persoon die ze het allerliefst vonden. Veel papa’s, mama’s, opa’s en oma’s werd hier de liefde verklaard. 

Hierna begon het laatste stuk van de route. Deze liep via het ROC en de Veluwestraat naar de Tulpsteeg. Weinig mensen weten van het bestaan van deze steeg. Deze smalle en hoge steeg leidt men naar het gezellige pleintje van de Tulpstraat. Hier onthaalden de bewoners iedereen van harte met een gezellig kampvuur, mooie kerstlichtjes, wat te drinken en overheerlijk eigen gemaakt gebak zoals brownies, cupcakes en fudge. Ook konden kinderen rond het kampvuur een eigen broodje afbakken voor een lekker broodje knakworst. Nadat iedereen verzadigd en weer opgewarmd was, was de Lichtjestocht ten einde.

Wij als organisatie hebben enorm genoten van deze super gezellige dag. Wij willen iedereen die deel heeft genomen hartelijk bedanken. Maar toch bijzondere dank voor:

  • het Bestuur van Speeltuin Calluna voor het beschikbaar stellen van de ruimte;
  • Mieke en Caspar voor het helpen bij het uitzetten van de route;
  • Gerda voor het op het laatste moment bijspringen bij het ontvangst;
  • Hennie van de Sionkerk voor het versieren van het plein en de wensboom binnen;
  • Vanessa en alle danseressen van Balletschool Dansplezier voor het fantastische optreden;
  • (alweer) Mieke en Sep voor het vastleggen van al die leuke familiemomentjes;
  • Evelyn, Annemarie en alle andere leden van Wijkkoor Cantalot voor de mooie klanken;
  • verhalenverteller Ronald voor het hartverwarmende verhaal van Appie en opa;
  • en alle bewoners van de Tulpstraat voor hun gastvrijheid en goede zorgen.

Hopelijk zien wij iedereen volgend jaar weer tijdens de Lichtjestocht! En voor wie het leuk lijkt om volgend jaar mee te helpen of zelfs het voortouw te nemen? Neem s.v.p. contact met ons op via info@heijenoord.org want alle ideeën en handjes zijn van harte welkom.

Voor nu fijne feestdagen!!!

Hartelijke groet,

Marieke, Christel, Majorie, Lotte, Freya, Flip en Bernd