Op zaterdag 19 december rond 18:00 uur wordt samen met bewoners en medewerkers van Het Dorp een lichtjestocht georganiseerd voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Aanmelden is noodzakelijk. Lees hieronder meer. We verzamelen om 18:00 uur op 2 locaties: de Sionkerk aan de Gentiaanstraat en de speeltuin aan de Hertshoornstraat. Vanaf deze locaties wordt onder begeleiding van een levende kerstboom en een one-man-brassband gelopen naar de centrale (nieuwe) parkeerplaats in Het Dorp (coördinaten 51.990541572492255, 5.883204395777607). De route loopt langs woonlocaties van Het Dorp. Eenmaal bij de kerstboom aangekomen draait een ouderwets draaiorgel kerstliedjes. Kinderen kunnen één voor één (en op gepaste afstand) een versierde kerstbal met lampje ophangen in de grote kerstboom. Deze bal en lampje worden verstrekt door de organisatie. De ballen zijn van plastic en kunnen thuis mooi versierd worden (check hiervoor deze activiteit). Hieronder meer informatie over de kerstballen en . Bewoners van Het Dorp maken via het activiteitencentrum van Het Dorp ook versieringen die een plek in de boom krijgen. Een kerstensemble van de West Arnhemse Muziek Vereniging zorgt voor extra kerstsfeer langs de route en bij de Sionkerk. Alle kinderen krijgen achteraf een pakje chocolademelk en een oliebol.

De Boom en verlichting worden beschikbaar gesteld door Boverhoff Sloopwerken (www.boverhoff.nl), waarvoor duizend maal dank.

Lichtjestocht en de corona-maatregelen

Voor jongeren vanaf 12 jaar, en volwassenen gelden andere corona-maatregelen. Afhankelijk van het aantal deelnemers worden kinderen in groepjes ingedeeld. Dit willen wij in goed overleg doen. Wij houden ons gewoon aan de corona-maatregelen. Hoe deze op 19 december eruit zien bepaald mede hoe de route exact zal verlopen. Uitganspunt is nu dat een klein groepje kinderen (10) onder begeleiding van 1 ouder/ begeleider op pad gaat. Oudere broers en zussen die nog geen 18 jaar zijn kunnen volgens het RIVM ook begeleiden. Dit alles vergt afstemming maar hier komen we samen uit. Niet alle kinderen durven zonder papa of mama op pad. Zelf een groepje vormen met vertrouwde gezichten kan natuurlijk ook. Vooralsnog wordt uitgegaan van twee verzamelpunten waar vanuit de lichtjestocht start. Mocht door verandering van de corona-maatregelen plannen veranderen, dan wordt dat via mail en deze website gecommuniceerd.

Helaas kunnen weinig volwassenen meedoen met de lichtjestocht. Langs de route (die volgt later op deze site) kan met inachtneming van alle corona-maatregelen gekeken worden. Wel willen wij u vragen niet naar de kerstboom te komen wanneer de lampjes erin gehangen wordt. De kerstboom en de lampjes staan er nog 2 weken. Genoeg tijd om nog even te kijken.

Om “thuisblijvers” toch een beetje mee te laten genieten, wordt tijdens de tocht videobeelden opgenomen. Op beide verzamelpunten en bij de kerstboom worden ook opnames gemaakt. Na bewerking wordt op www.heijenoord.org een videoverslag gepubliceerd. Ook worden foto’s gemaakt en op de site geplaatst om achteraf nog even na te genieten. Op 3 januari worden alle beelden van de website verwijderd. Wil je een foto hebben kan je deze van de website halen. Wil je niet dat een foto jouw kind gepubliceerd wordt? Dan kan dit bij je aanmelding aangeven en kan je een polsbandje ophalen zodat de fotograaf en onze web-wizard hier rekening mee houden. Kijk voor meer info op de privacyverklaring op de https://heijenoord.org/privacyverklaring/.

Aanmelden

Voor deze activiteit is vooraf aanmelden noodzakelijk. Dit om zicht te houden op het aantal deelnemers en om in contact te komen met de deelnemers voor het indelen van groepen. Aanmelden kon tot 17 december 18:00 uur. Mensen die niet zijn aangemeld kunnen helaas niet meer meedoen.

Gezondheid is het belangrijkste op dit moment. Voor ons is het daarom belangrijk te weten dat niet teveel volwassenen bij elkaar komen. Wij hopen dat ouders van deelnemers deze zorg delen en hieraan meewerken door afstand te houden.