In verbinding staan met je omgeving is belangrijk. En een actieve buurt vergroot de leefbaarheid van een wijk. Deze leefbaarheid is juist op dit moment zo enorm belangrijk. Door COVID-19 worden de feestdagen anders dan we gewend zijn. We zijn beperkt in onze bewegingsvrijheid en dus ook op de manier waarop we de feestdagen beleven. Met Heijenoord en het Dorp willen we hier iets aan doen. 

Heijenoord en het Dorp is een initiatief van enkele Heijenoorders die willen voorkomen dat de feestdagen in mineur voorbij gaan. Ondertussen is een leuke en diverse club actieve buren ontstaan en deze groep groeit nog steeds. Deze groep van actieve buren willen samen leuke activiteiten organiseren die de leefbaarheid in de wijk vergroten. Veel activiteiten worden samen georganiseerd met medewerkers en bewoners van Het Dorp.

In de wereld met social distancing wordt veel digitaal gedaan. Vandaar dat is gekozen voor een website waarop bewoners van Hijenoord met elkaar kunnen communiceren. Daarnaast wordt de site gebruikt om activiteiten aan te kondigen en om foto’s te delen. De activiteiten staan in het teken van verbinding en licht in donkere dagen. Hierbij worden de dan geldende corona-regels gevolgd. Via deze link komt u bij de actuele corona informatie van het RIVM. Vind je het ook leuk om iets te organiseren of om iets te doen voor je buurt? Dan is daar altijd behoefte aan. Des te meer enthousiaste deelnemers en organisatoren des te beter. Je kan Heijenoord en het Dorp een berichtje sturen de berichtenbox of via speelvallei.tra@gmail.com.

Bron foto: https://www.facebook.com/arnhem.nostalgischnederland/